Comunicat de presă

Structurile Poliției Române desfășoară, astăzi, la nivel național, 10 acțiuni operative și 87 de percheziții în dosare penale din domeniile investigații criminale, combaterea crimei organizate, investigarea criminalității economice, arme, explozibili și substanțe periculoase.

Totodată, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI în cazul a 3.587 de evenimente, 2.192 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.395 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 143 autori de infracțiuni, care au săvârșit 143 de fapte penale, și au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 97 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 795 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 664 de permise de conducere (dintre care 43 pentru consum de alcool și 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 259 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.276 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,7 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 58 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 10 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 118.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.160) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 40 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 112.149 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 452 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.982 de mijloace de transport și 59.879 de persoane, dintre care 7.869 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut