Comunicat de presă

Secretarul de stat chestor șef de poliție Bogdan DESPESCU a susținut o declarație de presă pentru clarificarea informațiilor vehiculate în spațiul public cu privire la cazul unei persoane arestate preventiv, aflată în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei.

Secretarul de stat a precizat că, contrar celor afirmate în spațiul public, în data de 5 martie a.c., în contextul acordării asistenței medicale, medicul din cadrul MAI i-a adus la cunoștință persoanei respective că există posibilitatea de a fi transferată la un spital-penitenciar, dar a refuzat, în scris, transferul. De la momentul încarcerării, persoana respectivă a beneficiat de asistență medicală, asigurată de personalul specializat din rețeaua medicală a MAI.

Chestor șef de poliție Bogdan DESPESCU a menționat, de asemenea, că, în jurul orei 19.00, persoanei arestate preventiv i s-a asigurat, la cerere efectuarea unei convorbiri telefonice, în condiții de confidențialitate, cu unul dintre avocații săi.

Oficialul a reamintit că pentru clarificarea tuturor aspectelor privitoare la acest caz, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus efectuarea unor verificări, care sunt în desfășurare.

De asemenea, ieri, 5 martie, pe pagina de Internet a MAI a fost postat, la secțiunea transparență decizională, un proiect de modificare și completare a OMAI nr. 14/2018 cu privire la organizarea și funcționarea Centrelor de Reținere și Arest Preventiv. Prin proiectul pus în dezbatere publică se introduce obligația medicului unității de a semnala cazurile în care persoanele încarcerate cu afecțiuni medicale pot fi escortate, fără folosirea mijloacelor de imobilizare, completând astfel excepțiile existente: femeia gravidă, minorul cu vârsta sub 16 ani, persoana în vârstă de peste 65 de ani, cu handicap locomotor, cu afecțiuni medicale care impun utilizarea tărgii sau a căruciorului pentru deplasare ori cu afecțiuni ale membrelor superioare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Au fost dislocate, de la nivelul IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 Volă, 19 camioane de intervenție, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 autocare în zonele afectate de inundații. Detalii aici 

În sprijinul pompierilor de la ISU Galați, au ajuns, în această dimineață, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență, ISU București-Ilfov, Școala Boldești, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. Detalii aici

34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Efecte înregistrate la nivel național în intervalul 15.09.2024, ora 07.00 – 16.09.2024, ora 08.00. Detalii aici

334 de persoane salvate de angajații MAI, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut