Vineri, 6 martie a.c., Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a avut o întrevedere cu Fabienne Keller, raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul Dublin

 

Întâlnirea, realizată la solicitarea doamnei Fabienne Keller, a avut drept scop discutarea unor aspecte cu caracter general care să îmbine palierul operațional cu cel strategic în domeniul politicii de azil și al returnării.

Cu acest prilej, au fost abordate aspecte referitoare la recentele evoluții în ceea ce privește situația refugiaților și migranților de la frontiera Greciei.

Ministrul român a trecut în revistă sprijinul pe care România intenționează să-l ofere autorităților grecești pentru gestionarea situației actuale și a reamintit implicarea constantă și consistentă în eforturile întreprinse la nivel european, de la începutul crizei migrației din 2015, pe palierul relocării intra-UE și extra-UE, și al participării cu experți la misiunile Agențiilor europene de profil.

De asemenea, demnitarul român a subliniat faptul că, în ceea ce privește implementarea actualului Regulament Dublin, România a luat toate măsurile necesare pentru crearea și implementarea cadrului legislativ național, a structurilor organizatorice necesare și a căutat în permanență diversificarea mijloacelor de pregătire a personalului.

Au fost prezentate și o serie de date statistice cu privire la procesarea cererilor de azil, aplicarea mecanismului Dublin, returnare și readmisie.

În întrevederea avută astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, doamna Fabienne Keller, raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul Dublin, a fost însoțită de europarlamentarul Dragoș Tudorache.

În cadrul vizitei la București, programul europarlamentarului francez a inclus și o întrevedere cu reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări și o scurtă vizită la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil – Vasile Stolnicu.

 


Alte articole:
Skip to content