Comunicat de presă

Peste 180 de persoane au fost salvate de către angajații Ministerului Afacerilor Interne, în cursul ultimelor 24 de ore, în urma intervențiilor în situații de urgență.

Totodată, au fost desfășurate 6 misuni aero-medicale de către elicopterele Inspectoratului General de Aviație.

Efectivele MAI sunt mobilizate, în continuare, pentru a acorda sprijin cetățenilor care pot fi în situații de risc din cauza fenomenelor meteo severe.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit în cazul a 3.674 de evenimente, 2.377 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.297 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 217 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 211 fapte penale, și au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 762 de posibile infracțiuni, peste 32% dintre acestea fiind din oficiu.

De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 709 de permise de conducere (dintre care 100 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 244 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.962 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 11 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.008) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 78 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 113.025 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 9 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.399 de mijloace de transport și 67.032 de persoane, dintre care 6.665 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut