Comunicat de presă

Structurile Poliției Române desfășoară, marți, 7 februarie a.c., la nivel național,  8 acțiuni operative și 29 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate și  investigarea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.632 de evenimente, 2.193 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.439 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 738 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 126 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 129 de fapte penale. Față de 45 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 234 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 504 permise de conducere – 38 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.440 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 2,4 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 119 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 26 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 455 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 330.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.164 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 71 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor și polițiștilor au fost salvate 4 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul a 11 pacienți care aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 113.479 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 454 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 16.451 de mijloace de transport și 60.125 de persoane, dintre care 6.836 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut