Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară, la nivel național, 10 acțiuni operative și 49 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate, investigații criminale, ordine publică și  investigarea criminalității economice.

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Marți, 7 februarie 2023, efectivele MAI au intervenit la 3.574 de evenimente, 2.124 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.450 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 146 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 153 de fapte penale, și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 802 posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.

De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 526 de permise de conducere (dintre care 34 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 239 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.716 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,4 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 148 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 32 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 608 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 355.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.188) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 89 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

Un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră, în cursul zilei de ieri. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 113.938 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 459 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.709 de mijloace de transport și 58.159 de persoane, dintre care 6.843 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut