Comunicat de presă

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, efectivele MAI au intervenit în cazul a 4.082 de evenimente, 2.677 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.405 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 777 de posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 34 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 199 de autori de infracțiuni care au săvârșit 204 de fapte penale, și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 738 de permise de conducere (dintre care 127 pentru consum de alcool și 25 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 312 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.664 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,1 milioane de lei.

În ceea ce privește misiunile desfășurate de pompieri, cele mai multe (1.123) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 107 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 3 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 116.969 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 13 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.580 de mijloace de transport și 82.637 de persoane, dintre care 7.035 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut