Comunicat de presă

La data de 20.02.2023, la sediul MAI a avut loc întrevederea dintre ministrul afacerilor interne al României, domnul Lucian Nicolae BODE și ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, doamna Ana REVENCO.

Aceasta este a doua întrevedere a celor doi miniștri în mai puțin de două săptămâni, pe fondul celor mai recente evoluții de securitate regională.

Cu ocazia întâlnirii, cei doi miniștri au discutat modalități concrete de consolidare a cooperării operative, în vederea creșterii capacității Republicii Moldova de a răspunde provocărilor actuale.

În încheierea întrevederii, cei doi miniștri au semnat PLANUL DE COOPERARE ÎN DOMENIUL FORMĂRII PROFESIONALE AL MINISTERELOR AFACERILOR INTERNE DIN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA PENTRU ANUL 2023. Documentul va permite instruirea, în acest an, pe teritoriul României, a 174 de specialiști din cadrul MAI al Republicii Moldova.

Prima activitate de instruire în baza noului Plan de Cooperare va începe la 7 martie și vizează dresajul câinilor de serviciu specializați în detectarea substanțelor explozive.

În baza planului, vor fi instruiți pompieri, polițiști, polițiști de frontieră și carabinieri ai Republicii Moldova, în acord cu cele mai noi standarde UE în materie, în vederea creșterii nivelului de reziliență al statului partener.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut