Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán CSEKE, au participat astăzi, 21 februarie 2023, la sediul MAI la evenimentul de înmânare a 25 de contracte de finanțate semnate pentru proiecte depuse în cadrul PNRR – Componenta 5. Valul Renovării către reprezentanții structurilor MAI de la nivel central și teritorial care sunt beneficiare ale contractelor de finanțare.

Valoarea totală a proiectelor de renovare este de aproximativ 38 de milioane de euro. Toate investițiile urmăresc crearea unui cadru de lucru adecvat desfășurării activităților profesionale pentru efectivele MAI, una dintre prioritățile constante ale Ministerului Afacerilor Interne fiind reabilitarea și modernizarea imobilelor din patrimonial instituției, precum și îmbunătățirea permanentă a condițiilor de lucru.

Perioada de implementare a proiectelor este cuprinsă între 24 și 36 de luni, conform contractelor agreate și semnate.

Beneficiarii finali ai intervențiilor propuse de MAI sunt cetățenii României, prin îmbunătățirea serviciilor oferite de structurile ministerului nostru, precum și prin alinierea, din punct de vedere logistic și funcțional, a clădirilor ministerului la normele de mediu aplicabile la nivelul Uniunii Europene.(…) Mă bucur că la nivelul ministerului nostru s-au înțeles beneficiile accesării acestui instrument de finanțare. Astfel, structurile noastre care gestionează componenta de fonduri europene, în parteneriat cu instituțiile și structurile subordonate, care dețin drept de proprietate sau drept de administrare asupra clădirilor ce fac obiectul investițiilor, s-au mobilizat și au depus 98 de proiecte în valoare de peste 157 de milioane de euro, în cadrul apelurilor PNRR deschise de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. În acest an vom continua eforturile pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații MAI, de aceea, eu, personal, voi sprijini orice inițiativă care are drept scop asigurarea de condiții decente și moderne de muncă pentru angajații MAI.”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

La rândul său, ministrul Attila-Zoltán CSEKE a apreciat că Ministerul Afacerilor Interne ”este cea mai de succes echipă pe Componenta 5. Valul Renovării dintre autoritățile administrației publice centrale. Are cele mai multe proiecte câștigate. MAI a absorbit, prin contracte de finanțare, mai mult de jumătate din suma disponibilă pentru autoritățile administrației publice centrale”.

***

Structurile beneficiare ale contractelor care au fost înmânate în cadrul evenimentului de astăzi sunt:

 • Instituția Prefectului Județului Galați, beneficiara unui proiect prin care se va crește eficiența energetică a Corpului A a Palatului Administrativ. Valoarea proiectului este de 10,9 milioane de lei.
 • Instituția Prefectului Județului Mehedinți, beneficiara unui proiect de reabilitare energetică aprofundată a Palatului administrativ din Drobeta Turnu Severin. Valoarea proiectului este de 26,1 milioane de lei.
 • Inspectoratul de Jandarmi Brăila, beneficiar al proiectului de creștere a eficienței energetice a sediului. Valoarea contractului este 5,8 milioane de lei.
 • Inspectoratul de Jandarmi Buzău, cu un proiect de reabilitare termică și modernizare a unui pavilion, în valoare de 6,8 milioane de lei.
 • Inspectoratul de Jandarmi Suceava, beneficiar al unui proiect de eficientizare și modernizare a pavilionului comandament cu o valoare de 6,3 milioane de lei.
 • Baza pentru Logistică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, beneficiara unui proiect de consolidare, modernizare și extindere a două pavilioane, cu o valoare de peste 243 de mii de lei.
 • Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bacău, cu proiectul de reabilitare energetică și modernizare a unei construcții de la sediul Detașamentului de Pompieri Moinești, în valoare de 5,6 milioane de lei.
 • ISU Brașov, cu proiectul de reabilitare termică, energetică și modernizare a sediului Secției de Pompieri Predeal, în valoare de 2,4 milioane de lei.
 • ISU Covasna, cu un proiect de reabilitare termică, energetică și modernizare a unei construcții a Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, în valoare de 3,1 milioane de lei.
 • ISU Harghita, cu un proiect de reabilitare termică, energetică și modernizare a sediului Inspectoratului, în valoare 3,8 milioane de lei.
 • ISU Maramureș, beneficiar a două proiecte de renovare energetică a unor corpuri de clădire din Baia Mare și din Vișeu de Sus, cu o valoare de peste 4 milioane de lei.
 • ISU Neamț, cu un proiect de reabilitare termică, energetică și modernizare a pavilionului administrativ al Detașamentului de Pompieri Roman, în valoare de aproximativ 6 milioane de lei.
 • IPJ Alba cu un proiect de reabilitare și modernizare a unor imobile în valoare de 18,2 milioane de lei
 • IPJ Cluj cu un proiect de renovare energetică aprofundată a clădirii Poliției municipiului Turda, cu o valoare de 7,9 milioane de lei.
 • IPJ Galați, beneficiar al proiectul de modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Secției 4 Poliție Galați, în valoare de 1,9 milioane de lei
 • IPJ Mehedinți, cu trei proiecte de reabilitare și modernizare a unor clădiri, în valoare de peste 14 milioane de lei
 • IPJ Sălaj, cu un proiect de renovare energetică în valoare de 19,6 milioane de lei
 • IPJ Sibiu, beneficiar al unui proiect de modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului inspectoratului, cu o valoare de 15,2 milioane de lei
 • IPJ Timiș, cu un proiect de creștere a eficienței energetice și gestionare inteligentă a energiei, în valoare de 18,4 milioane de lei
 • IPJ Tulcea, beneficiar al unui proiect de reabilitare termică și modernizare a spațiilor de lucru ale Poliției orașului Măcin, în valoare de 2,8 milioane de lei
 • Direcția Generală Logistică, cu două proiecte de modernizare și reabilitare energetică a Centrelor de pregătire și refacere, respectiv recuperare a capacității de muncă din jud. Constanța și din Capitală, în valoare de peste 42 milioane de lei.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut