Comunicat de presă

Miercuri, 22 februarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 24 Poliție pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, precum și 39 de mandate de aducere, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de cămătărie și proxenetism, în Sectorul 5, dar și în alte localități din țară.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La nivelul întregii țări, efectivele Poliției Române efectuează, 71 de percheziții domiciliare și 9 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.
În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, pentru gestionarea a 3.852 de evenimente, dintre care 2.248 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.604 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 838 de posibile infracțiuni, aproximativ 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 151 de fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 8 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au reținut 619 de permise de conducere (dintre care 55 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 362 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.236 abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.1 milioane de lei.
În același interval de timp, pompierii au desfășurat 162 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 32 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 670 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 311.800 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.204) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 158 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 3 persoane.

La rândul lor, polițiștii au acționat pentru salvarea a 7 persoane aflate în situații critice (rătăcite/dispărute în medii ostile vieții).

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 15 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 117.733 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 406 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.274 de mijloace de transport și 64.291 de persoane, dintre care 6.875 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percheziții ale Poliției Române și Ministerului Public, pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Zilnic la datorie pentru protecția comunităților! Detalii aici

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Sari la conținut