Comunicat de presă

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției în situații de urgență.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, miercuri, la 3.841 de evenimente, 2.360 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.481 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 186 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 182 de fapte penale, și au fost depistate 20 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 87 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 837 de posibile infracțiuni, peste 21% dintre acestea fiind din oficiu.

Echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 703 permise de conducere (dintre care 54 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 328 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.054 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,3 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 156 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 38 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 814 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 493.100 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.229) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 104 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 118.084 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 351 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 39%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.652 de mijloace de transport și 66.769 de persoane, dintre care 8.232 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut