Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.526 evenimente, 2.151 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.375 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 767 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 168 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 155 de fapte penale, iar față de 68 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 308 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 703 de permise de conducere – 52 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.231 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 98 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 18 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 386 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 286.000 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.155 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 66 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor și polițiștilor au fost salvate 16 persoane.

De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul a 13 pacienți care aveau nevoie de asistență medicală de urgență, iar polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflată într-o situație de risc (cu intenții suicidale).

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 118.759 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 266 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.044 de mijloace de transport și 80.544 de persoane, dintre care 7.041 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut