Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.859 evenimente, 2.472 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.387 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 722 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 191 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 183 de fapte penale, iar față de 25 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 274 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 764 de permise de conducere – 127 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.037 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 6 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.133 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 70 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor și polițiștilor au fost salvate 7 persoane.

De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul a 8 pacienți care aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 118.790 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 31 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.914 de mijloace de transport și 94.974 de persoane, dintre care 7.439 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut