Comunicat de presă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.557 de evenimente, dintre care 2.235 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.322 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 776 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 79 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 139 de autori de infracțiuni care au săvârșit 148 de fapte penale, și au fost depistate 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 576 de permise de conducere (dintre care 47 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 289 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 11.033 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,2 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 102 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 22 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 501 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 428.000 de lei.

În ceea ce privește misiunile desfășurate de pompieri, cele mai multe (1.130) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 75 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.400 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 120.356 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 400 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.955 de mijloace de transport și 68.159 de persoane, dintre care 7.929 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percehziție a polițiștilor din Capitală  într-un dosar de furt calificat -  știrea aici

Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict, vezi știrea aici

Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare în forma participației improprii la fals intelectual. Detalii aici

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate, detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, în ultimele 24 de ore. Citește aici

Traficul la frontieră în data de 23 aprilie 2024. Citește aici

În cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 462 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.692 de evenimente. Citește aici

Persoane depistate cu substanțe interzise de către un polițist aflat în timpul liber. Detalii aici

Sari la conținut