Comunicat de presă

În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 101 percheziții domiciliare și 15 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, arme, explozivi și substanțe periculoase și investigații criminale.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pun în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, într-o localitate din județ, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, dintr-o societate comercială, fapte săvârșite în luna august a anului trecut.

Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale este de aproximativ 70.000 de lei.

6 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activității infracționale vor fi conduse pentru audieri la sediul Poliției Municipiului Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.474 de evenimente, 2.093 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.381 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 738 de posibile infracțiuni, aproximativ 19% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 129 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale, iar față de 71 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 277 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 550 de permise de conducere, dintre care 38 pentru consum de alcool.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.349 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 25 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.107 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 59 pentru stingerea de incendii și 12 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.400 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 119.956 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 323 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.200 de mijloace de transport și 65.778 de persoane, dintre care 7.687 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut