Comunicat de presă

Peste 39.000 de caziere au fost emise în format on-line, la o lună de la operaționalizarea platformei MAI dedicată acestui serviciu.

De la operaționalizarea platformei pentru emiterea certificatelor de cazier judiciar în format on-line au fost create peste 50.000 de conturi pe portalul hub.mai.gov.ro și au fost emise peste 39.000 de certificate de cazier judiciar.

Pagina a fost accesată de peste 160.000 de ori și cetățenii au apreciat calitatea serviciului pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne, ratingul platformei fiind de 4.4, din 5 puncte posibile.

În prima lună, cel mai folosit dispozitiv pentru accesarea platformei pentru eliberarea în format on-line a certificatului de cazier judiciar a fost telefonul mobil, cu peste 64.000 de accesări.

Vă reamintim că platforma hub.mai.gov.ro poate fi accesată direct, prin crearea unui cont și validarea lui la o secție de poliție, o singură dată, sau prin contul de pe ghișeul.ro, caz în care nu mai este nevoie de deplasarea la secția de poliție.

În acest moment, pot solicita eliberarea on-line a certificatului de cazier judiciar doar cetățenii români, persoane fizice, care nu au mențiuni în cazier (fără antecedente penale).

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-au dispus măsurile necesare pentru ca până la finalul acestui an certificatele de cazier judiciar în format on-line să fie disponibile și pentru persoanele juridice din România și pentru persoanele fizice care au mențiuni în cazier (cu antecedente penale).

Le dorim colegelor noastre care fac parte din echipa de implementare a acestui proiect o primăvară frumoasă și le mulțumim pentru eforturile depuse pentru operaționalizarea platformei.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut