Comunicat de presă

Efectivele specializate ale Ministerului Afacerilor Interne efectuează, astăzi, 38 de percheziții domiciliare și 10 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile combaterii criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

De asemenea, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.339 de evenimente, dintre care 2.012 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.327 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 724 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 45 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 135 de autori de infracțiuni care au săvârșit 129 de fapte penale, și au fost depistate 26 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 561 de permise de conducere (dintre care 33 pentru consum de alcool și 2 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 270 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.280 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.9 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 38 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 5 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 264 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.500 lei.

În ceea ce privește misiunile desfășurate de pompieri, cele mai multe (1.095) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 60 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 6 persoane aflată în situații de urgență.

La rândul lor, și polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane, în urma producerii unui incendiu.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 119.633 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 467 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.242 de mijloace de transport și 62.294 de persoane, dintre care 6.761 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut