Comunicat de presă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.682 de evenimente, dintre care 2.333 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.349 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 730 de posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 62 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 143 de fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au reținut 860 de permise de conducere (dintre care 46 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 360 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 12.142 de abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei.

În același interval de timp, pompierii au desfășurat 82 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 21 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 428 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 188.501 lei.

Pe parcursul intervențiilor, pompierii au salvat 2 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.131 de persoane.

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.400 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 120.694 de  permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 338 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.980 de mijloace de transport și 79.063 de persoane, dintre care 6.815 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut