Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.927 de evenimente, 2.532 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.395 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 798 de posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 215 autori de infracțiuni, care au săvârșit 216 fapte penale. Față de 33 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 376 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 889 de permise de conducere – 109 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 12.940 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,7 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 6 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificat un obiectiv care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 73.000 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.168 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 90 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 3 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul a 10 pacienți care aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.400 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 120.712 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 18 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 53,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.381 de mijloace de transport și 82.428 de persoane, dintre care 8.103 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut