Comunicat de presă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.012 evenimente, dintre care 2.605 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.407 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 825 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 32 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 167 de autori de infracțiuni care au săvârșit 176 de fapte penale, și au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 796 de permise de conducere (dintre care 134 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 393 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 12.980 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 22 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.900 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.161 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 80 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 122.282 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.839 de mijloace de transport și 89.188 de persoane, dintre care 8.210 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut