Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.813 de evenimente, 2.519 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.294 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 798 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 15 persoane.

Au fost prinși în flagrant 168 de autori de infracțiuni care au săvârșit 171 de fapte penale și au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 915 de permise de conducere (dintre care 135 pentru consum de alcool și 16 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 390 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 13.174 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,3 milioane de lei.

Tot în cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 13 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 4 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 180.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.079 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 78 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 122.287 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 5 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.113 de mijloace de transport și 102.854 de persoane, dintre care 7.270 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut