Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.786 de evenimente, 2.313 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.473 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 800 de posibile infracțiuni, aproximativ 21% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 141 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 142 de fapte penale, iar față de 62 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 27 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 303 certificate de înmatriculare și au fost reținute 667 de permise de conducere, dintre care 54 pentru consum de alcool și 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.905 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 3,4 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 199 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 732 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 474.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.225 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 92 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 de persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 124.881 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 271 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 51.4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.023 de mijloace de transport și 69.427 de persoane, dintre care 7.354 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut