Comunicat de presă

Joi, 23 martie 2023, structurile specializate ale Poliției Române efectuează 31 de percheziții domiciliare și 10 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Astfel, polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.540 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.433 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.193, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 64 de incendii și au efectuat 8 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 891 de posibile infracțiuni, aproximativ 17% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 107 persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 158 de autori de infracțiuni care au săvârșit 167 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 354 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 616 permise de conducere, dintre care 45 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10.814 sancțiuni contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 183 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 750 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 535.000 de lei.

Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, 7 persoane.

Personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate, astfel, tot atâtea persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 124.610 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 287 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.905 mijloace de transport și 68.159 de persoane, dintre care 7.961 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut