Comunicat de presă

Marți, 28 martie a.c., structurile specializate ale Poliției Române efectuează 70 de percheziții domiciliare și 12 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, cu sprijinul altor structuri, efectuează percheziții domiciliare în municipiul București și în 15 județe într-un dosar penal privind infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 4 milioane de lei. Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate.

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.160 de evenimente, 2.580 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.580 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 869 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 62 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 170 de autori de infracțiuni care au săvârșit 171 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au retras 295 de certificate de înmatriculare și au reținut 520 de permise de conducere (dintre care 56 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise).

Polițiștii și jandarmii au aplicat 8.401 sancțiuni contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 159 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 26 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 565 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 569.800 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.322) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 64 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 3 persoane.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 13 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 125.564 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 323 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.042 de mijloace de transport și 76.256 de persoane, dintre care 7.346 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut