Comunicat de presă

În contextul vizitei oficiale în Croația, la data de 28 martie a.c a avut loc întrevederea bilaterală a domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, cu omologul croat, domnul Davor BOŽINOVIĆ.

În cadrul întrevederii, cei doi demnitari au subliniat că dialogul în domeniul afacerilor interne, bazat pe viziuni similare și poziționări comune sau foarte apropiate în privința majorității aspectelor ce privesc agenda regională, europeană, și internațională este unul excelent și se desfășoară la toate nivelurile.

Au fost abordate teme europene de interes comun, precum azilul și migrația, aderarea României la spațiul Schengen, aspecte aflate pe agenda bilaterală cu accent pe cooperarea polițienească și situațiile de urgență, precum și alte subiecte privind securitatea în regiune. Cei doi miniștri au reiterat interesul comun pentru combaterea criminalității sub toate formele sale, precum și pentru stabilirea celor mai bune modalități de cooperare, inclusiv din perspectiva continuării detașării ofițerilor din cadrul Poliției Române care îi vor sprijini pe colegii croați în cadrul proiectului „Safe Tourist Destination”.

Legat de agenda europeană, cei doi demnitari au făcut un schimb de opinii pe marginea principalelor dosare aflate pe rol, cu accent pe extinderea spațiului Schengen. În ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen, ministrul român l-a felicitat pe omologul croat pentru realizarea de excepție de la finalul anului trecut. În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, domnul BODE a subliniat așteptarea României ca în cursul acestui an să devină stat membru Schengen.

Totodată, demnitarul român a evidențiat implicarea României în eforturile regionale de reducere a fluxurilor de migrație, deși România nu este pe ruta de migrație a Balcanilor de Vest.

La final, interlocutorii au apreciat discuțiile foarte bune și constructive avute, ocazie cu care au reconfirmat încă o dată excelenta relație de colaborare dintre ministerele de interne.

 

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut