Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 5 acțiuni operative și 62 de percheziții, în dosare penale care vizează, în principal, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.576 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.381 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.138, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, s-a acționat pentru stingerea a 44 de incendii și au fost efectuate 7 misiuni pentru descarcerare.

Ca urmare a intervențiilor pompierilor militari au fost salvate 12 persoane.

Totodată, Inspectoratul General de Aviație a executat 11 misiuni aero-medicale fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracțiuni care au săvârșit tot atâtea fapte penale și au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 736 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 278 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 791 de permise de conducere, dintre care 118 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10.510 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, iar pompierii, în urma celor 17 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 126.638 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 50,8%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 116.824 de persoane cu 28.206 mijloace de transport, dintre care 8.750 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut