Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat, astăzi, 3 aprilie, la o ceremonia militară dedicată Zilei Jandarmeriei Române, structură militară și de tradiție a Ministerului Afacerilor Interne.

” În cei 173 de ani de la înființare, Jandarmeria Română și-a făcut datoria cu devotament în perioade istorice dificile. În vremuri complicate din punct de vedere geopolitic, cum sunt cele pe care le traversăm acum, o structură militară națională, care are ca responsabilitate siguranța cetățenilor, este o garanție în plus a stabilității.”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Oficialul a transmis, de asemenea, mulțumiri și felicitări tuturor jandarmilor români pentru misiunile derulate în slujba cetățenilor, adăugând ”Am mare încredere în profesionalismul și integritatea dumneavoastră și îmi doresc să rămâneți aceeași structură puternică pe care românii se pot sprijini la nevoie”.

Cu prilejul ceremoniei de astăzi, ministrul Afacerilor Interne a decorat Drapelele de Luptă a unsprezece unități militare ale Jandarmeriei Române și a conferit distincții onorifice, printre care „Jandarmul de onoare al anului”. Aceasta a fost acordată plutonierului adjutant șef Martinescu Pricopie, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj pentru că a salvat viața unei persoane. În timp ce efectua serviciul la Judecătoria Motru, colegul nostru, în vârstă de 50 de ani, a intervenit imediat când o persoană s-a prăbușit brusc la pământ și i-a efectuat manevre de resuscitare aproximativ 10 minute, până la apariția primelor semnale vitale.

La finalul ceremoniei dedicate Zilei Jandarmeriei Române, ministrul Lucian Nicolae Bode i-a îndemnat pe toți angajații acestei structuri să urmărească linia călăuzitoare a activității Ministerului Afacerilor Interne: respectul față de lege și față de cetățeni!


Alte articole:
Sari la conținut