Comunicat de presă

În această dimineață, efectivele Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Prahova, sprijinite de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., efectuează 100 de percheziții într-un dosar privind achiziția ilegală de arme neletale și muniție supuse autorizării.

Astfel, din cercetări a reieșit că o persoană ar fi importat, prin curierat, arme neletale și muniție, de pe teritoriul Spaniei, pe care le-ar fi comercializat către 105 de persoane domiciliate în mai multe județe, fără a obține autorizările prealabile impuse de lege.

Activitățile sunt realizate în 35 de județe, cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, ordine publică, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică și acțiuni speciale, beneficiind și de sprijinul structurilor teritoriale de jandarmi.

În total, la nivel național,  structurile Poliției Române desfășoară 11 acțiuni operative și 169 de percheziții, în dosare penale care vizează investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate,  investigații criminale și regimul armelor, explozibili și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au intervenit la 4.052 de evenimente, 2.522 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.530 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 879 posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 51 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Luni, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 190 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 174 de fapte penale.

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 568 de permise de conducere (47 pentru consumul de alcool și 13 pentru consumul de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 277 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.019 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.320) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 126.866 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 228 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.565 mijloace de transport și 81.446 de persoane, dintre care 7.626 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut