Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.400 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.436 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.227, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, s-a acționat pentru stingerea a 40 de incendii și au fost efectuate 7 misiuni pentru descarcerare.

Ca urmare a intervențiilor pompierilor militari au fost salvate 5 persoane.

Totodată, Inspectoratul General de Aviație a executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 146 de autori de infracțiuni care au săvârșit 163 de fapte penale și au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 748 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 105 persoane.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 223 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 493 de permise de conducere, dintre care 38 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 6.937 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2,5 milioane de lei, iar pompierii, în urma celor 292 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 768 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 403.600 de lei.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.404 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 128.269 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 224 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47,7%.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 84.538 de persoane cu 22.631 de mijloace de transport, dintre care 7.879 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Exercițiu interinstituțional de management al crizelor. Citiți mai mult

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire de lucru cu delegația germană condusă de Holger Münch. Detalii aici

Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Citiți mai mult

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Detalii aici 

Sari la conținut