Comunicat de presă

Din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, peste 24.750 de efective ale MAI vor fi, zilnic, la datorie și vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în minivacanța ocazionată de sărbătorirea Paștelui Ortodox.

Efortul depus de toți angajații MAI în aceste zile este în beneficiul societății, pentru a ne bucura de aceste Sărbători, fără evenimente grave.

Printre principalele misiuni ale angajaților MAI vor fi asigurarea ordinii publice și a intervențiilor în situații de urgență în zonele aglomerate, spațiile în care se organizează evenimente cu public numeros, stațiuni turistice, zona celor peste 10.000 de lăcașuri de cult.

Echipajele rutiere vor fi prezente în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor și a blocajelor rutiere. Polițiștii rutieri vor avea la dispoziție aproximativ 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legala, precum și dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de substanțe interzise.

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea intervențiilor de la sol, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, polițiștii rutieri vor primi informații în timp real de la echipajele aflate la bordul elicopterelor MAI.

Inspectoratul General de Aviație are pregătite, pentru această perioadă, 14 aeronave pentru a oferi sprijin aerian celorlalte structuri MAI și pentru a executa misiuni aero-medicale.

Pentru că în această perioadă, mulți români se întorc în țară pentru a petrece Sărbătorile Pascale cu familia, în punctele de trecere a frontierei au fost dispuse măsuri suplimentare astfel încât să fie redus timpii de așteptare.

Aproximativ 200 de jandarmi montani se vor afla pe traseele şi în stațiunile turistice, pregătiți să intervină pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate.

Premergător Sărbătorilor Pascale, inspectorii de prevenire ai I.G.S.U. au desfășurat  940 de controale pe linia respectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la lăcașuri de cult, unități turistice și de agrement, unități comerciale și spații cu aflux mare de persoane. Aceste controale vor continua și în zilele următoare.

Ofițerii Agenției Naționale Antidrog vor fi prezenți în sistem integrat alături de colegii de la celelalte arme ale MAI desfășurând misiuni de prevenire și informare. Vă reamintim faptul că ofițerii Agenției Naționale Antidrog oferă, gratuit și confidențial, servicii de evaluare, consiliere și asistență specializată pentru consumul și dependența de droguri în cele 47 de centre disponibile în întreaga țară.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut