Comunicat de presa

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.200 de evenimente, 2.632 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.568 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 804 posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 108 autori de infracțiuni, care au săvârșit 113 fapte penale, iar față de 78 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare și au fost reținute 519 permise de conducere, dintre care 39 pentru consum de alcool iar 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.835 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 229 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 537 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 154.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.302 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 75 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

De asemenea, polițiștii aflați la datorie au salvat o persoană rătăcită în medii ostile vieții.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.404 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 128.523 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 254 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 53,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.535 de mijloace de transport și 93.011 de persoane, dintre care 7.525 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut