Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru gestionarea a 4.453 de evenimente, dintre care 2.918 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.535 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 799 de posibile infracțiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 147 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 148 de fapte penale, iar față de 33 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 263 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 892 permise de conducere, dintre care 52 pentru consum de alcool, iar 13 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 11.032 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 5,1 milioane de lei.

Cele mai multe intervenții ale pompierilor, respectiv 1.272, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, au acționat pentru stingerea a 68 de incendii și au efectuat 5 misiuni pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 9 persoane.

Totodată, pompierii au efectuat 35 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.000 de lei.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 27 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 23 de persoane aflate în situații de urgență, iar polițiștii au acționat pentru salvarea unei persoane, aflată într-o situație critică.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 129.361 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 15 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 50,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 30.267 de mijloace de transport și 112.694 de persoane, dintre care 8.784 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut