Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 2.535 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.438 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.222, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 38 de incendii și au efectuat 12 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 775 de posibile infracțiuni, peste 16% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 113 autori de infracțiuni, care au săvârșit 111 fapte penale, iar față de 71 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 243 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 847 permise de conducere, dintre care 59 pentru consum de alcool, iar 5 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.770 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 216 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 748 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 515.500 de lei.

Totodată, pe parcursul intervențiilor pompierilor, din ultimele 24 de ore, au fost salvate 21 de persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.
La rândul lor, polițiștii au acționat pentru salvarea unei persoane, aflată într-o situație critică.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 129.346 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 133 de permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.628 de mijloace de transport și 92.051 de persoane, dintre care 7.793 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut