Comunicat de presă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Angajații MAI au intervenit la 3.967 de evenimente, dintre care 2.465 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.502 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 721 de posibile infracțiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 119 autori de infracțiuni, care au săvârșit 115 fapte penale, iar față de 100 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 251 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 534 permise de conducere, dintre care 30 pentru consum de alcool iar 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.284 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 190 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 701 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 537.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.303 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor a fost salvată o persoană.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 129.213 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 258 de permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.835 de mijloace de transport și 97.824 de persoane, dintre care 8.221 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut