Comunicat de presă

În această dimineață, structurile specializate ale Poliției Române efectuează 53 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile:  criminalitate organizată, investigații criminale, transporturi, arme, explozivi și substanțe periculoase.

Într-unul dintre cazuri, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat percheziții domiciliare în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote falsificate, fiecare în valoare de 500 de euro.

Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european  pentru calitatea superioară a contrafacerii  și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.

La acțiune au participat Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei, suportul de specialitate fiind asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.  Activitatea judiciară a fost realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, iar suportul tennico-criminalistic a fost asigurat de Institutul Național de Criminalistică din Poliția Română.

***

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Personalul structurilor operative a intervenit la 4.425 de evenimente, 2.758 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.667 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 922 de posibile infracțiuni. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 53 de persoane.

Totodată, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 142 de autori de infracțiuni și au constatat 9.424 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 289 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 591 de permise de conducere, dintre care 67 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Pompierii au efectuat 37 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 68.100 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au desfășurat 1.392 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 75 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 23 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 130.641 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 318 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 39%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.045 de mijloace de transport și 79.106 de persoane, dintre care 7.126 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut