Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.784 de evenimente, 2.327 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.457 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 883 de posibile infracțiuni, 31% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 75 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 146 de autori de infracțiuni care au săvârșit 160 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au retras 326 de certificate de înmatriculare și au reținut 549 de permise de conducere (dintre care 32 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise).

Polițiștii și jandarmii au aplicat 8.197 sancțiuni contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 181 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 33 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 719 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 412.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.198) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 55 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană aflată în situații critice, cu intenții suicidale.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 11 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 131.190 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 317 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 39%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.701 de mijloace de transport și 79.974 de persoane, dintre care 8.601 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut