Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.037 de evenimente, 2.534 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.503 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 849 de posibile infracțiuni, aproape 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 80 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 122 de autori de infracțiuni care au săvârșit 142 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au retras 309 certificate de înmatriculare și au reținut 658 de permise de conducere (dintre care 29 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise).

Polițiștii și jandarmii au aplicat 8.594 de sancțiuni contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 162 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 33 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 770 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 367.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.285) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană care avea intenții suicidale.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 131.380 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 190 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.859 de mijloace de transport și 86.716 persoane, dintre care 8.920 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut