Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.415 de evenimente, 3.028 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.387 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 840 posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 26 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 170 de autori de infracțiuni care au săvârșit 183 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 7 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au retras 338 de certificate de înmatriculare și au reținut 930 permise de conducere (dintre care 127 pentru consum de alcool și 13 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise).

Polițiștii și jandarmii au aplicat 11.537 sancțiuni contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 4,4 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 27 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 6 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 112.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.183) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 43 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane.

De asemenea, polițiștii au salvat 2 persoane aflate în situații critice.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 131.392 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 6 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.099 mijloace de transport și 96.068 persoane, dintre care 8.226 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut