Comunicat de presă

În data de 08.05.2023 a avut loc Forumul ministerial cu tema: ”Către o utilizare țintită a relocării externe, admisiei umanitare și căilor complementare”, eveniment organizat de Comisia Europeană, în sistem videoconferință. România a fost reprezentată de domnul secretar de stat Alexandru MARCOCI.

Scopul dezbaterilor l-a reprezentat pregătirea discuțiilor Forumului la nivel de experți privind relocarea externă și admisia umanitară, care va avea loc în data de 10 mai a.c., când Comisia va lansa exercițiul de oferte de relocare externă pentru perioada 2024-2025.

Dezbaterile s-au concentrat, printre altele, asupra următoarelor aspecte: rolul relocării externe și a căilor legale de protecție în cadrul viitoarei politici europene privind migrația; alegerea strategică a noilor priorități geografice și perspectiva utilizării țintite a relocării externe; coridoarele umanitare, posibila utilizare strategică a acestora și sinergiile cu organizațiile societății civile; utilizarea strategică a relocării externe și a căilor legale de protecție.

Domnul secretar de stat Alexandru MARCOCI a subliniat eforturile susținute depuse de România de-a lungul anilor, pentru a contribui activ la programele globale de relocare externă și evacuare de urgență a persoanelor care au nevoie de protecție internațională.

Demnitarul român a făcut o prezentare a Centrului de Tranzit în regim de Urgență de la Timișoara, singura unitate funcțională de acest fel la nivel mondial, unde persoanele care au nevoie urgentă de relocare externă sunt evacuate, cu sprijin exemplar, în special, din partea ICNUR și OIM.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percehziție a polițiștilor din Capitală  într-un dosar de furt calificat -  știrea aici

Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict, vezi știrea aici

Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare în forma participației improprii la fals intelectual. Detalii aici

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate, detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, în ultimele 24 de ore. Citește aici

Traficul la frontieră în data de 23 aprilie 2024. Citește aici

În cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 462 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.692 de evenimente. Citește aici

Persoane depistate cu substanțe interzise de către un polițist aflat în timpul liber. Detalii aici

Sari la conținut