Comunicat de presă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.417 de evenimente, dintre care 2.806 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.611 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 875 de posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu. În cursul zilei de ieri, au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 135 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 137 de fapte penale, iar față de 73 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 662 de permise de conducere (dintre care 45 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 327 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.916 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Tot în cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 146 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 670 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 408.300 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.309 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 55 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.415 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 133.150 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 137 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.128 de mijloace de transport și 88.882 persoane, dintre care 9.971 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut