Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 4.545 evenimente, 2.971 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.574 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 805 de posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 142 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 148 de fapte penale, iar față de 29 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 269 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 784 de permise de conducere – 73 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.801 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 26 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 138.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.302 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 51 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora au fost salvate 15 persoane.

La rândul lor, polițiștii au acționat pentru salvarea unei persoane (cu intenții suicidale), iar piloții Inspectoratului General de Aviație au asigurat transportul a 23 de pacienți care aveau nevoie de asistență medicală de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.415 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 133.155 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 5 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.884 de mijloace de transport și 100.374 de persoane, dintre care 10.988 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut