Consolidarea cooperării româno-austriece în domeniul Afacerilor Interne: întâlnirea miniștrilor Cătălin Predoiu și Gerhard Karner

În data de 14 martie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire de lucru cu omologul său austriac, Gerhard Karner.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe subiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe aplicarea Deciziei Consiliului privind ridicarea controalelor la frontiera aeriană și maritimă, combaterea migrației ilegale și intensificarea cooperării polițienești, ca bază pentru perspectiva ridicării controalelor și la frontierele terestre.

Ministrul Predoiu a evidențiat foarte buna cooperare bilaterală, intensificată, cu Austria, în domeniul Afacerilor Interne, ce se desfășoară în parametrii agreați în cursul anilor anteriori. Oficialul român a evidențiat măsurile luate de partea română pentru a asigura implementarea fără probleme a Deciziei de aderare a României cu frontierele aeriene și maritime începând cu data de 31 martie 2024, precum și cele referitoare la punerea în aplicare a declarației trilaterale agreate în luna decembrie 2023.

Eforturile susținute ale părții române au avut rezultate concrete, și anume reducerea în continuare a numărului de sosiri ilegale la frontierele României, tendință confirmată, de altfel, și de Agenția FRONTEX.

Măsurile naționale, dublate de cele implementate împreună cu Agenția FRONTEX și Comisia Europeană reconfirmă angajamentul României de a acționa cu determinare pentru a asigura protecția frontierelor externe ale UE și, implicit, securitatea cetățenilor UE.

În cadrul întrevederii cu omologul austriac, ministrul Predoiu și-a exprimat deschiderea deplină pentru continuarea cooperării cu Austria și alte state membre sau parteneri din regiune în domenii precum combaterea migrației ilegale, protecția frontierelor, dimensiunea externă a migrației și cooperare polițienească.

La rândul său, ministrul Karner a confirmat foarte buna cooperare dintre cele două țări și deschiderea fără rezerve de a lucra în continuare pe toate subiectele de interes comun.

Cei doi oficiali au stabilit să continue întâlnirile bilaterale directe în mod frecvent și constant pentru atingerea obiectivelor comune.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

512 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Peste 4.700 de evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Județul Timiș: trafic îngreunat pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Citiți mai mult

Trafic restricționat pe A2 București-Constanța, pentru efectuarea de lucrări. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut