Echipa RO-USAR a început operațiunile de salvare-căutare în Albania

Imediat după aterizarea pe teritoriul Albaniei, echipa RO-USAR s-a instalat în incinta unei baze navale din orașul Durres.

Ulterior, începând cu ora 00:00, pompierii salvatori au ajuns în partea de nord a orașului Durres unde au început operațiunile de căutare – salvare la o clădire P+6+M, prăbușită, fiind indicii că sub dărâmături mai pot fi supraviețuitori.

Specialiștii români acționează în zona orașului Durres alături de echipe din Grecia, Croația și Turcia.

În această dimineață, a fost programată o întâlnire a șefilor de echipe cu autoritățile locale pentru coordonarea eforturilor de salvare a supraviețuitorilor.

Reamintim că, în urma activării mecanismului de protecție civilă europeană, Guvernul României, la solicitarea domnului Președinte Klaus Iohannis, pentru implicarea urgentă a țării noastre în oferirea de suport și ajutor Albaniei, a trimis echipa de salvare-căutare RO-USAR a unității speciale a IGSU din cadrul MAI în sprijinul autorităților albaneze.

Două aeronave C 130 Hercules puse la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale au transportat în Albania echipa RO-USAR și cele 12 tone de echipamente necesare intervenției.
Echipa este formată din 52 de pompieri, acreditați de către ONU pentru misiuni internaționale, patru câini pregătiți pentru salvarea de vieți omenești și doi voluntari specializați în dresajul canin.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel VELA, este în permanentă legătură cu colonelul Vasile PIRTEA, șeful echipei de salvatori, un profesionist de excepție, pentru a fi informat în legătură cu orice nevoie sau solicitare a specialiștilor noștri și a dispune rezolvarea acestora cu celeritate.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

18 percheziții, în cinci dosare penale care au ca obiect infracțiuni economice, detalii aici

Aproape 26.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

233 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi știrea aici

23 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, detalii aici

Peste 110 percheziții domiciliare pentru combaterea infracțiunilor grave efectuate de polițiști, detalii aici

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, citește aici

Acțiune coordonată, pentru combaterea criminalității economico-financiare, detalii aici

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut