MAI propune prelungirea perioadei de concediu medical de recuperare pentru militari

Ministerul Afacerilor Interne propune, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern supus dezbaterii publice, prelungirea perioadei de concediu medical de recuperare pentru militarii care au suferit un accident de muncă.

Astfel, comisiile de expertiză medico-militară pot propune acordarea unor concedii medicale de recuperare de până la 550 de zile, în continuarea celor 180 de zile, acordate inițial atunci când caracterul și evoluția afecțiunilor cauzate de accidente de muncă, conduc la concluzia că sunt posibilități de recuperare.

Cadrele militare în activitate pot fi trimise la tratament în străinătate în cazurile în care afecțiunile sunt cauzate de accidente de muncă ori de boli contractate în timpul şi din pricina îndeplinirii obligaţiilor militare şi care, potrivit avizului Ministerului Sănătăţii, nu pot fi tratate în țară. Cheltuielile în lei şi în valută necesare pentru acoperirea acestor costuri se vor suporta de instituţiile din sistemul apărării, ordinii publice, siguranței naţionale şi justiţiei.

În prezent, cadrele militare pot beneficia de cel mult 180 de zile de concedii şi scutiri medicale într-un interval de 365 de zile, urmate de concedii medicale de recuperare de până la 120 de zile. Depășirea duratei maxime de 300 de zile conduce la pensionarea medicală.

Proiectul de HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 270/1999 privind stabilirea condiţiilor de acordare a asistenței medicale, medicamentelor, concediilor medicale şi scutirilor medicale cadrelor militare în activitate poate fi consultat pe pagina de Internet a MAI (www.mai.gov.ro) sau la sediul instituției din Piața Revoluție nr. 1 A, sector 1, București. Orice persoană interesată poate trimite propuneri, sugestii sau opinii legate de acest proiect pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro în termen de 10 zile de la publicarea proiectului pe site.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Vezi aici

Piloții Inspectoratului General de Aviație au salvat 9 persoane

1.286 misiuni de asistență medicală

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 569 conducători auto.

25.234 verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

5.728 de evenimente la care au intervenit efectivele MAI

Peste 26.000 de angajați MAI angrenați să intervină pentru gestionarea efectelor meteorologice și a activităților zilnice specifice. Vezi aici

Participarea ministrului Afacerilor interne, Cătălin Predoiu, la DC News TV. Vezi aici

Sari la conținut