Măsurile luate de structurile MAI pentru perioada minivacanței prilejuită de sărbătorirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri suplimentare pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică pentru mini – vacanța prilejuită de sărbătorirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În perioada  24 – 26 ianuarie a.c.,  peste 16.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și angajați ai altor structuri ale MAI sunt mobilizați, la nivel național, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență.

La datorie, în această mini-vacanță, se află și echipajele de poliţie rutieră care sunt prezente în zonele turistice, dar şi pe principalele artere, pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului. Pentru evitarea accidentelor, recomandăm cetăţenilor să manifeste o atitudine preventivă în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, prin adaptarea vitezei la condiţiile meteorologice şi a celor din trafic. În medie, în fiecare zi, acționează în dispozitivul de siguranță rutieră 1.600 polițiști rutieri cu 290 aparate radar.

Efective ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite pentru a preveni şi gestiona, la nevoie, situaţiile periculoase care se pot produce în locurile unde sunt organizate evenimente. La nivel național, aproximativ 4.200 de pompieri sunt pregătiți să intervină în cazul producerii unor situații de urgență.

Inspectoratul General de Aviație are pregătite 11 elicoptere, dintre care 7 pentru intervenții în caz de urgențe medicale, iar restul aeronavelor pentru acordarea de sprijin aerian celorlalte structuri ale ministerului care desfășoară misiuni operative.

În ceea ce privește Sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, astăzi, 24 ianuarie, sunt organizate 115 manifestări publice în 108 localități din 39 de județe și Municipiul București, Pentru asigurarea unui climat de ordine publică, peste 2.500 de angajați MAI – polițiști, jandarmi și pompieri, veghează la siguranţa participanţilor.

Pe lângă măsurile pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne participă, la nivelul întregii țări, la ceremoniile militar-religioase dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

În Capitală, la sediul Academiei de Poliţie care poartă numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza va avea loc un ceremonial de depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului. La ceremonialul, devenit tradiție, participă studenți și reprezentați ai conducerii MAI.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Vezi aici

Piloții Inspectoratului General de Aviație au salvat 9 persoane

1.286 misiuni de asistență medicală

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 569 conducători auto.

25.234 verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

5.728 de evenimente la care au intervenit efectivele MAI

Peste 26.000 de angajați MAI angrenați să intervină pentru gestionarea efectelor meteorologice și a activităților zilnice specifice. Vezi aici

Participarea ministrului Afacerilor interne, Cătălin Predoiu, la DC News TV. Vezi aici

Sari la conținut