Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

24 ianuarie este unul dintre momentele istorice păstrate în conștiința națională ca simbol al unității românilor, un pas definitoriu pentru înfăptuirea statului național român unitar.

”Mica Unire” este mărturia faptului că solidaritatea oamenilor conduși de lideri vizionari este fundamentul pe care visele seculare ale unei națiuni pot deveni realitate.

Ca de fiecare dată la astfel de momente emoționante, recursul la istorie, amintirea faptelor mărețe ale înaintașilor noștri, se împletesc cu promisiunea generației noastre de a duce mai departe ceea ce, astăzi, numim cu mândrie România.

Libertatea, unitatea și independența noastră sunt valori dobândite prin seriozitate și sacrificii, prin muncă și inteligență, în numele unei valori perene: patriotismul.

Ca ministru al afacerilor interne, la acest moment aniversar, mă gândesc la școala în care se formează viitorii ofițeri de poliție, jandarmi, polițiști de frontieră sau pompieri, instituție al cărei nume se leagă de domnul Unirii Principatelor: Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. Am încredere că studenții acestei școli vor urma modelul ”patronului” lor istoric, iar cariera le va fi călăuzită de corectitudine, curaj și inteligență.

Îmi doresc o instituție eficientă și modernă, aproape de cetățean și în slujba acestuia, fiind conștient că rezultatele activității depind întotdeauna de oamenii profesioniști și de devotamentul acestora față de instituție și țară.

La acest ceas de sărbătoare, îmi exprim convingerea că angajații Ministerului Afacerilor Interne vor rămâne solidari și vor contribui la reconstrucția instituțională, astfel încât să putem oferi românilor siguranță, dar și încredere în statul de drept.

La mulți ani!

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

ION MARCEL VELA


Alte articole:
Sari la conținut