Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a acordat Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne supraviețuitorilor masacrului de la aeroportul Otopeni, din data de 23 decembrie 1989

Astăzi, 21 ianuarie 2020, domnul Ion Marcel Vela a participat la o întâlnire cu 15 dintre supraviețuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni.

Pe lângă Emblema de Onorare a Ministerului Afacerilor Interne, foștii jandarmi, militari în termen de la unitatea de transmisiuni din Câmpina, trimiși în 1989 să apere aeroportul Otopeni, au primit și Brevetul de Supraviețuitor al masacrului  din 23 decembrie.

Aceste distincții sunt un simbol modest, un semn al prețuirii și aprecierii pe care o avem pentru dumneavoastră și pentru cei care și-au jertfit viața în acele teribile momente.

 Un gest prea mic pentru ce ați făcut dumneavoastră și camarazii dumneavoastră acum 30 de ani și pentru suferințele familiilor celor care au fost uciși în acel masacru”, le-a transmis ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, participanților la întâlnire.

În cadrul aceleiași ceremonii a primit Placheta de Onoare a MAI domnul colonel în rezervă Ion Stamen, cel care era comandantul unității militare din Câmpina în decembrie 1989.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții supraviețuitorilor, s-a analizat și mutarea monumentului eroilor jandarmi căzuți la aeroport în decembrie 1989 într-un loc mult mai vizibil decât în prezent, pentru a cinsti cu adevărat memoria militarilor căzuți la datorie în acele momente cumplite.

Totodată, având în vedere că șase dintre supraviețuitori sunt cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Ion Marcel Vela a decis să îi recompenseze pe aceștia prin acordarea unui spor la salariu, pentru o perioadă de șase luni.

Din partea Ministerului Afacerilor Interne, au mai participat la întâlnire colonel Bogdan Enescu, Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonel în rezervă Traian Berbeceanu, director de cabinet al ministrului afacerilor interne, și general în rezervă Gelaledin Nezir, consilier onorific al ministrului afacerilor interne.


Alte articole:
Sari la conținut