Mesajul ministrului Afacerilor Interne cu ocazia Zilei Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane

Sărbătorim, astăzi, Ziua Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, o structură esențială a statului român în asigurarea respectării unor drepturi fundamentale ale omului și a demnității persoanelor.

Domeniul luptei împotriva traficului de ființe umane este unul delicat și care presupune o bună coordonare și colaborare cu toate instituțiile de la nivel național și internațional, pe toate palierele de abordare a acestui fenomen: prevenirea, protecția și asistența victimelor, combatere, monitorizarea și evaluarea fenomenului și a implementării politicilor naționale și internaționale.

Exploatarea ființei umane, de orice natură, este de neconceput într-o societate modernă, în care se fac eforturi consistente, atât la nivel decizional cât și la nivelul societății, pentru apărarea unor drepturi precum libertatea, dreptul de a decide pentru propria persoană, pentru conștientizarea acestui să existe acest flagel.

Trebuie să fim conștienți de faptul că deși societatea evoluează, exisă încă oameni care profită de slăbiciunile și vulnerabilitățile unor persoane pentru profitul personal sau al unor grupări infracționale organizate. Totodată, trebuie să înțelegem că modalitățile de acțiune ale acestor infractori sunt în continuă diversificare, iar resursele noastre trebuie să se adapteze permanent acestor noi provocări, atât din punct de vedere legislativ cât și din punct de vedere operațional.

Traficul de persoane reprezintă o prioritate pentru toate organismele internaționale, europene și naționale, inclusiv pentru România care este un partener de anvergură pentru instituțiile din alte țări, implicate identificarea, tragerea la răspunderea și combaterea acestui fenomen.

Le urez tuturor angajaților din structurile Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane sănătate, putere de muncă și misiuni reușite!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut