Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a Direcției Naționale Anticorupție

De 20 de ani, DNA este simbolul luptei împotriva corupției, instituția fanion care a câștigat încrederea cetățeanului prin profesionalism și integritate.
Ministerul Afacerilor Interne a fost, este și va rămâne un partener pe care DNA se poate baza. Polițiștii judiciari detașați de la MAI la DNA reprezintă un segment important al instituției, un corp profesional fără de care activitatea DNA ar fi mult mai dificilă, dacă nu chiar imposibilă.
De asemenea, colaborarea dintre Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și Direcția Națională Anticorupție este un pilon solid al luptei împotriva corupției.
Eforturile DNA, alături de instituțiile partenere, au o contribuție esențială la transformarea țării noastre într-un partener serios și credibil pentru statele europene.
România a înregistrat progrese evidente în privința luptei anticorupție și această realitate este una dintre marile realizările ale ultimilor ani.
În continuare, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor contribui activ la îndeplinirea obiectivului comun de a manifesta toleranță zero față de încălcarea legii și față de corupți!
Este important să conștientizăm la toate nivelurile societății că această luptă nu este doar una a instituțiilor statului. Respingerea fenomenului corupției este reacția unei societăți mature care înțelege că democrația se construiește pe respectul față de lege și pe corectitudine.
Succes pe mai departe în activitate și să vă păstrați renumele care v-a consacrat!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut