Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 5 acțiuni operative și 21 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea criminalității organizate, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pun în executare două mandate de percheziție domiciliară, în orașul Băicoi și într-o comună din județ, în vederea documentării activității infracționale a unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de fals informatic, în formă continuată. În fapt, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu profil silvic, în cursul anului 2021, ar fi introdus, în fals, într-o aplicație special destinată transportului de material lemnos, 21 de avize de însoțire, pe numele a 15 persoane, fără ca acestea să fie beneficiare ale materialului lemnos.

De asemenea, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.163 de evenimente, 2.691 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.472 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 907 posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 153 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 72 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 34 de autori în 38 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 596 de permise de conducere și retrase 269 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.424 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 132 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 506 sancțiuni contravenționale în valoare de 323.501 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.215) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 67 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Au fost emise 8 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 16 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 71.133 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 465 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.630 de mijloace de transport și 74.363 de persoane, dintre care 8.744 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut